Şayet Öcalan hasta ise rahatsızlığı olan bir insanın sağlığına ilişkin bilgileri basın-yayın organları aracılığıyla yaymak Avrupa yasalarına göre suçtur. Hem bu işe soyunlar hem yayın organlarında yer verenler yasa ihlalinde bulunmuş olmaktadırlar.
Hasta değilse, sağlıklı bir insanı hasta olarak lanse etmek, sağlık sorunları yakıştırarak aşağılamak yine suçtur.
Bu konuya soyunanların Öcalan'la ilgileri siyasi nedenlere dayanmaktadır. Herhangi bir insanın sağlık sorunlarını üzerine siyasi tezler kurgulamak amacıyla tartışma konusu yapmak siyaset etiğine oldukça aykırı bir yoldur. Bunun yerine Öcalan'ın hastalıklı siyaseti ele alınmalı ve irdelenmelidir.
Hiçbiriniz meslekten pskiolog değilsiniz. Olsanız bile anılan kişiyle yüz-yüze görüşmeniz gerekir. Kaldıki psikolojinin bir bilim olduğu tartışmalıdır.
Bunlar kadar önemli bir diğer hususta sizin bu işe mahlasla kalkışmanızdır. Öcalan'ı onun sağlığını didikleyecek kadar irdelemek istiyorsanız bunu uzmanlık derecelerinizi belirterek gerçek kimliklerinizle yapmanız gerekir. Aksi halde sizlerin ruhi ve ahlaki tutarlılığınız da en az Öcalan'ınki kadar su kaldırır düzeye iner.
Öcalan'la aynı evi paylaşmış, ADYÖD'de beraber çalışmış merhum İsmail Hakkı Mütevellizade komşu olmamız nedeniyle birlikte büyüdüğümüz, aynı siyasi hattı paylaşmamız nedeniyle de ben yurtdışına çıkıncaya kadar çok yakın ilişkilerimiz olan bir zattı. Nur içinde yatsın. Öcalan'ın liderlik ettiği örgüt Bingöl'de 1976 yılında UKO adıyla faaliyet göstermeye başladığı zaman rahmetli İsmail Hakkı Mütevellizade her vesileyle UKO lideri Öcalan'ın psikopat olduğunu bir çok örnekle anlatmıştı. Sizin bu gün farkına vardığınız şeyi ben 32 yıl önce işitmiştim. İsmail Hakkı Mütevellizade'nin Öcalan'la aynı evi paylaştığını, kendisini yakından tanıyanlar bilmektedirler. Öcalana'a psikopat teşhisi koyduğunu da.
İsmail Hakkı'nın, 1978 yılında PKK parti tüzüğünü tartıştıkları esnada provakatif davranan Selim Çürükkaya'yı tokatlaması nedeniyle PKK'lilerin toplu saldırına uğramıştı. İş dönüşü planlı bir pusuya düşürülmüştü adeta. Yanındaki mühendis arkadaşı bıçaklanarak komaya girmiş hayati tehlike atlatmıştı. Kavgayı örgütleyen Resul Altınok'tu. Benim dışımda hiç kimse kavgayı ayırmaya yeltenmedi. Kavga edenleri ben ayırdım. Selim Çürükkaya hayattadır ve olayı bilir. Yazdıklarımı da kuşkusuz okuyacaktır. Anılan kavga PKK'nin Cebaxçor'da ilk kavgasıdır. Bir yurtsevere saldırmakla işe başlamışlardı. İsmail Hakkı Mütevellizade PKK isminin kendi partilerinden çalındığı gerçeğini biliyordu ve bu konuda diretiyordu. Öcalan'ın niteliğini bilmesi ve her yerde söylemesi de eklenince PKK'liler kendisine diş biler hale gelmişlerdi. Yukarda da belirttiğim gibi benim yıllar öncesinden bildiğim Öcalan'ın ruhsal dengesizliklerini hiç bir zaman onu eleştirmenin malzemesi etmedim.
Yazdıklarınıza hiç bir şekilde katılmayacak ve müdahalede bulunmayacağım. Sadece izleyeceğim. Yazdıklarımı altında niyet aramadan, kırgınlık göstermeden salim kafayla değerlendirmenizi öneriyorum. Lütfen yönteminizi gözden geçiriniz.
MUHALEFET ŞERHİ