Sevgili kürdistanlılar mehaba
Kuzey kurdistanda süren kürt özgürlük mucadelesinin yaratığı tahribat,tc zindanlarında bulunan yaklaşık 30 bine yakın kürtle birlikte 105 bini geçmiş durumda.
Bu tc tarihinde zirvedir.Kürt özgürlük mucadelesinde yer alan 11 ile 80 yaşına kadar insan zindanlarda bulunmktadır.Bu insanlarımızın acil çözülmesi gereken sorunları bulunmaktadır.Büyük bölümü yoksul ailelerden gelen bu insanlarımız yardıma muhtaç durumdadır.
Kurdistanda bulunan dernekler,bu ağır tablaya yetişemiyor.Tutsakların ihtiyacı,sadece devletin verdiği üç öğun yemekle sınırlı değildir.Zaten verdikleri yemekte yenecek durumda değildir.Giyim,sağlık,sevk,ve bazı temel ihtiyaçlar için paraya ihtiyaçları vardır.Bunların bir bölümü iyi durumda olan aileler tarafından karşılanmakla birlikte ,esas ağır tablo,tutsak ailelerinin çektiği sıkıntılardır.Yoksul ailelerin durumu perişandır.Çoğu yakınını görmek için gelemiyor bile.
Bazı anneler oğularını bir kaç ayda ancak görebiliyorlar.Hele il sınırları dışında gelen yoksul ailelerin durumu içler acısı.Tuhafder gibi kuruluşların her yoksul tutsak aileye yetişme şansı yok.
Özelikle avrupada yaşayan insanlarımızı, bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.
Re: TUTSAKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM