Bawer'in benim bir kısa notumu foruma aktarmasının altına "madrabazlık" notu düşmüşsün.
Şimdi ben sana madrabazı anlatayım bir dinle.
ABD, Irak işgali dönemide tecavüz suçları işledimi?
İşledi?
Ayrım gözetmeksizin yaşlı, kadın, sivil katlettimi?
Etti.
Bu bütün uygar dünyada infial uyandırdımı?
Uyandırdı.
Niçin sesin çıkmadı?
Çıkarına uygun olduğu için değilmi?
ABD'nin Irak'a girdiği günden beri katledilen insan sayısı 150 binin üzerindedir. Burada arap, BAAS, köktenci v.s. değil insan ölülerini konuşuyoruz.
Sen de konuşabilirmisin?
Yada bu insanların kürtten, ermeniden farklı bir türe mensup olduklarını söyleyebilecek birileri bulunabilirmi?
İnsan!
Evet insanı haklarıyla birlikte ve bu hakların en başlıcası olan yaşama hakkıyla ele almanın gereklerini konuşuyoruz.
Konuşamazsın. Konuşmaya kalkarsan insan hakları bağlamındaki suskunluğunu bir suratına çarparım susar kalırsın. Niçin senden farklı düşünenlere bu denli küçümseyici ve sekter davranıyorsun anlayamıyorum. Bir konu hakkında yeterli bilgin olmayışı seni o konuyla ilgili olarak neden bu denli agressif yapıyor anlayabilmiş değilim. Bilmemek ayıp değilki.
Ermenistan yönetiminin Saddam yönetiminden hiç farkı yok. Benim dikatörler için sivil halk ölsün demeye getirdiğim yok, ancak katillerimizin hukukunun savunulması bir insan hakları sorunu olsa bile bunu hararetli bir şekilde yapmak kürtlere düşmez. Düşer diyenlerin tavrı Saddam'ın idam kararını imzalamam diyen Celal Talabani'nin gösteriş itkili insancıllığının dizeyine düşer.
Ermenistan bir devlet, kürtlerin soykırımlara uğratılmasına tavır aldığını gören varmı?
Diaspora ermenileri İngiltere, Fransa, Amerika'da devlet içinde devlet konumunda. Bugüne kadar kürtlerin haklarını savunmayı bir yana bırak soykırıma uğratılmalarını kınamışlıklarının bir tek ifadesini bulup buraya aktaracak olan varmı?
Van kulilerin Osmanlı'nın günümüzdeki koruculuk örgütlenmesi olarak ermenilerden teşekkül etmiş bir kurum olduğunu Garo Sasuni yazar. Ermenilere teba-ı sadık denmesinin nedeni bu kurumun sadece kürtlere değil ortadoğunun diğer halklarına karşı silahlı bir baskı gücü şeklinde kullanılmış olması nedeniyledir.
Osmanlı Paşası Bedirhan'ın emrine verilen özel muhafız birliği Revanduz'dan Hakkari'ye kadar Moltke'nin yapmadığını, yapamadıklarını yapmıştır. Süryanilerin Osmanlı adına katli, ezdilerin katliamlardan bizar olup Ermenistan'ın (o dönemde devlet değildiler) Rusya kontrolündeki yörelerine ve Çukur Sad-Şirvan-Şadili kürtlerinin arasına sığınmaları o dönemde gerçekleşmiştir.
1850 yılına kadar Osmanlı-Alman ittifakı kürtlere soykırımlar zinciri gerçekleştiriken ön safta ermeniler vardı. Buna rağmen Kürdistan'da türk nüfus yoktu. Türklerin kürt mireliklerini tasfiyesinden sonra böldege ilk defa yerleştirmeye başladığı idari kurumlarına dayanak olacak türk nüfuz ancak bu dönemden sonra başlatılabildi.
Nasılmı?
1840'ların sonunda Osmanlı'nın kolonileştirme eylemine karşı çıkıp asker ve vergi vermeyi reddeden Akçadağ kürtleri diğer yöreler gibi ayaklandılar. Üzerlerine gelen Osmanlı güçlerini iki kez yenilgiye uğratan kürtler seferber edilen ermenler tarafından yenilgiye uğratıldılar. Malatya, Afşin, Maraş, Gürün, Darende, Sürgü, Besni, Arapkir ilk defa bu şekilde türk nüfusun akınına uğradı daha sonra Harput'a kadar uzanacak ve tüm Harput ovasını ele geçirecekti.
Osmanlı'nın Almanya ile birlikte Kürdistan'ı işgal etmesi ve ardından ilk defa sömrüge statüsünden bile geri bir statüye düşürerek iç sömürge bile denemeyecek bir şekilde ilhakı Ruslarda tedirginlik yarattı. Ruslar 1820 Rus-İran savaşı sonunda üçüncü ilhakçı güç olarak ellerinde bulundurdukları Ermenistan parçasının avantajlarını da kullanmak suretiyle kendileri gibi ortodoks olan ermenileri daha yoğun şekilde manipule etmeye etmeye başladılar. Ermenilerin rus yanlısı tutum takınmaları "talihin dönmesine", ermenilerin Osmanlı ile Almanya yanındaki ayrıcalıklı ve özgün posziyonunun değişmesine neden oldu. Ardından 1855 Zeytun direnmesi ve 1877 Osmanlı-Rus harbi öncesi ermeni direnişleri ve kırımları yaşandı.
1890'larda kurulan Hamidiye Alayları, Van Kuli örgütlenmesini yerine ikame olundu. Ancak hamidiyelere hiç bir zaman top gibi ağır silahlar verilmedi. Van Kuli'ler aynı zamanda ağır topçu birliklerine sahip düzenli askeri örgütlenmeye sahiptiler. Hamidiyeler ise hafif süvari alayları olarak örgütlendiler.
Kendi bilgisizliğini başkalarına madrabaz diyerek suratlarına çarpmamanı tavsiye ederim. Bilmiyorsan git öğren. Kürtlerin ve kürt ermeni ihtilaflarının tarihi geçmişine ilişkin bilgilerin egemenlerin yazdığı tarih bilgileriyle sınırlı. Konuya objektif yaklaşabilecek birikimden yoksunsun. kaldıki kürtler bu konuda taraftırlar. Ülkelerini önemli bir bölümü ermenilere tarafından yutulmuş durumda. Ermensitan'da BAAS-Kemalist uygulamalara taş çıkarttırır baskı türleriyle cendereye alınış vaziyetteler. Madrabaz diyeceğine benim aşağıya aktardığım eski bir yazımın hiç değilse bir paragrafı ölçeğinde düşünce açıklayarak altına imzanı at ve duvara as. Gören de maşşallah desin.
Kelbajar çoklarına batar oldu, Mirov kelimesini bir kez olsun yazamayanlar ermenilere payanda olma madrabazlığını kimsey kaptırmaz hale geldiler. Kürt milletinin hukukunu, varlığı bunlar savunacak yada savunulmasını millete öğretecek?
Ört ki ölem..
Ben söylediğimi yaptım. Google aramaya benim adım yazıldığında en başta aşağıya aktardığım makale çıkıyor. Dünyaya ilanattır. Madrabaz suçlamasına hatta edepsizliğine sığınarak düşünce adamlığı yada soykırım karşıtlığı yaptığını sananlara ilanen duyurulur.
Hek´e